Jogo Bingo

Review Jogo Bingo

De kans is groot dat je wel eens van Jogo Bingo gehoord hebt, het is namelijk al vele jaren een enorm populair online bingo platform onder met name Nederlandse spelers. De reden van de populariteit is eigenlijk eenvoudig te verklaren, Jogo Bingo is namelijk één van de weinige waar je gratis bingo kan spelen en toch echt geld kan winnen (bescheiden bedragen). Met echt geld spelen is ook mogelijk en wel met bingokaarten van 5 tot max. 50 cent per stuk en met max. 10 bingokaarten tegelijk. Je hoeft geen enorm hoge jackpots te verwachten, het gaat namelijk vooral om het speelplezier met een kans op leuke geld prijzen. Het speelplezier wordt waargemaakt door een actieve chat (met moderator), een eenvoudige speelwijze en bonus rondes.

Natuurlijk speel je niet alleen online bingo voor de gezelligheid, juist het gegeven dat je winsten kan behalen maakt het enorm spannend. Bij Jogo Bingo kan je alleen winsten uitbetalen en wel vanaf een bedrag van 50 euro. Het is dan wel handig om vooraf een account aan te maken, zodat je altijd je beschikbare saldo kan bewaren.

Online bingo spelen

Jogo Bingo maakt gebruik van een beveiligde speelomgeving in Flash. Dit betekend dat er geen download vereist is om online bingo te kunnen spelen. Echter je hebt dan wel een computer of laptop nodig, want op smartphones/tablets zal de speelomgeving niet kunnen laden. Eigenlijk is het best vreemd te noemen dat Jogo Bingo niet heeft geïnvesteerd in een mobiel vriendelijke versie, het is ons ook niet bekend of dit alsnog gaat gebeuren...

Om kennis te maken met Jogo Bingo kan je op bovenstaande afbeelding klikken, je zal dan de Nederlandstalige informatieve website bereiken en dus niet gelijk de bingolobby. Dit hebben we bewust gedaan, zodat je even nog snel een beknopte uitleg kan bekijken. Zodra je op "Start JogoBingo" klikt, zal er een beveiligd speelvenster (flash) openen. Je krijgt gelijk de mogelijkheid om even een gastnaam in te vullen, zodat je zonder registratie in de gratis speelmodus kan bingoën. Echter neem even de moeite om wel gelijk een account aan te maken, want zelfs in de gratis bingorooms kan je geld winnen. Het is alleen even een kwestie van een gewenste gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail in te vullen.

Bij JogoBingo wordt er de "klassieke" versie van bingo gespeeld. Je kan het dus vergelijken met bingo op de camping. Je kan een bingoroom naar wens betreden en veelal zal je de huidige ronde even moeten afwachten. Vervolgens koop je 1 tot max. 10 bingokaarten en al snel zullen de ballen vallen. Je hoeft zelf niet de overeenkomende getallen af te vinken, dit zal namelijk automatisch gebeuren. Zodoende heb je lekker veel tijd om met je medespelers te chatten. Zoals eerder benoemd kan je starten in de "free rooms", zodoende kan je zonder dat het je geld kost de speelwijze leren kennen. Op het moment dat je wel met echt geld wil spelen, kan je speelgeld kopen middels iDeal of een 0900 telefoonnummer.

Promoties

Bij Jogo Bingo worden nieuw geregistreerde spelers niet beloond met gratis speelgeld e/o stortingsbonussen. Het prettige hiervan is dan weer wel dat je ook niet te maken hebt met bonusvoorwaarden en dus ook twee verschillende saldo's. Alle beschikbare tegoeden zijn dus ook gewoon uit te betalen (vanaf 50 euro winst). Wel zien we af en toe (met name rondom feestdagen) promoties in de vorm van extra gratis speelgeld als er met iDeal speeltegoed wordt gekocht. Je ontvangt dan 10 to 15 procent extra en dit betreft dus echt geld (en geen bonusgeld).

Samenvattend

Bij Jogo Bingo gaat het vooral om gezellig online te spelen en te chatten. Aangezien er vooral Nederlandse spelers aanwezig zijn, is het best een sociaal gebeuren. Je zal al snel merken dat het gaat om een hechte spelersclub waarbij nieuwe spelers snel worden opgenomen. Er wordt een zeer eenvoudige manier van multiplayer bingo aangeboden, met alleen een zogenaamde "patern bonus". Veel geld hoeft het allemaal niet te kosten, kies gewoon voor de gratis bingorooms of de 5 cent rooms.